Technologie RIFETECH®

Jsme průkopníky nového odvětví fyzikální terapie.

Terapeutický potenciál na imunomodulační, kompenzační, neuromodulační a revitalizační úrovni.

Imunomodulace

  • Elektromagnetické pole má schopnost aktivovat intracelulární dráhy, modulovat expresi buněčných povrchových receptorů a mnoho dalších procesů a biochemických mechanismů v rámci funkce imunitního systému i procesů regenerace tkání. Přímý účinek elektromagnetického pole na fosfolipidy v plazmatické membráně stimuluje produkci sekundárních messengerů, iniciujících mnohonásobné intracelulární dráhy přenosu signálu.
  • Elektromagnetické stimuly mohou změnit funkci buněk spuštěním nucené vibrace volných iontů na povrchu plazmatické membrány, což způsobí narušení vnějšího oscilačního pole v elektrochemické rovnováze transmembránových proteinů (iontové kanály).
  • Imunomodulační účinek elektromagnetické terapie má potenciál snížit produkci prozánětlivé sekrece a zároveň stabilizovat nebo zvýšit produkci protizánětlivých cytokinů a expresi NF-κB během aktivované odpovědi. Použití elektromagnetických polí za účelem regulace mechanizmů buněčné signalizace zapojených do drah imunitních reakcí různých typů buněk se stává inovativní alternativní léčbou v oblasti regenerační terapie.

Kompenzace

  • Technologie RIFETECH® vysílá elektromagnetické vlny v řádech Hz a kHz, s maximem 900 kHz, jejíž harmonické frekvence generované nelineárním prostředím plazmatu, mají potenciál experimentálně působit na patogenní mikroorganismy.
  • Biofyzikální a biochemické vlastnosti genomových materiálů lze využít k určení absorpčních a torzních rezonančních frekvencí. Délku jakéhokoliv objektu lze považovat za předmět s rezonanční frekvencí na základě korelace s délkou vlny, která se projevuje do okolního média. Na tomto základě lze vypočítat délku biomolekulárních řetězců DNA a RNA, a tím získat informace o shodě vlnové délky s vlnovou délkou jedinečnou pro konkrétní vlákno genomového materiálu.
  • Řetězce DNA nebo RNA jsou konstruovány tak, že záporně nabité molekulární ionty jsou po celé délce molekuly na vnějším povrchu řetězce šroubovitě, což způsobuje, že molekula obsahuje na svém povrchu relativně velký záporný náboj. Řetězec je tedy vysoce citlivý na vlivy rezonančních oscilačních elektromagnetických polí generovaných technologií RIFETECH®.

Neuromodulace

  • Neuromodulace využívá principu, kdy se různou frekvencí stimulují různé dráhy nebo struktury nervového systému, čímž se mění jejich membránový potenciál, a tím i jejich funkce.
  • Technologie RIFETECH® nabízí řešení v použití pulzního EM pole ke generování terapeutických rezonančních frekvencí za účelem vytvoření biologické zpětné vazby v rámci autonomního nervového systému, se zvláštní pozorností na bloudivý nerv.  Podle dostupných výzkumů lze nervus vagus stimulovat neinvazivně pomocí frekvencí v pásmu 10 – 30 Hz. Toto frekvenční tónování  je velmi bezpečné, se zanedbatelným výskytem nežádoucích reakcí.
  • Databáze technologie RIFETECH® nabízí také řadu protokolů s potenciálem frekvenční neuromodulace. Příkladem jsou například frekvence 50 Hz, která dle studie podporuje neurogenezi v oblasti hipokampu – mozkovém centru, které je sídlem paměti, frekvence 20 Hz, která dle studie zvyšuje kapacitu krátkodobé paměti a frekvence 15 Hz, která dle EEG studií disponuje potenciálem aktivovat různé oblasti mozku současně včetně amygdaly, která hraje hlavní roli ve formování a uchování paměťových stop spojených s emočními prožitky.

Revitalizace

  • Tělo je elektromagnetický systém. Optimální elektromagnetická aktivita těla je klíčová pro naše zdraví a určující pro správnou komunikaci buněk a orgánů. Pokud frekvence emitovaná plazmatickou trubicí odpovídá absorpční frekvenci orgánu, dochází k cílené stimulaci specifických nervových drah a podpoře elektromagnetické aktivity těla.
  • Při aplikaci revitalizačních protokolů v databázi technologie RIFETECH® dochází k nízko vibračnímu rozpulzování EM pole procházejícího každou buňkou, indikujeme tak slabé elektrické proudy, což vede ke změnám povrchových potenciálů buněk, změnám propustnosti buněčné membrány a zlepšení krevního oběhu, za účelem podpory a urychlení regeneračních, detoxikačních a rehabilitačních procesů organismu.
  • Revitalizační účinek lze také zjednodušeně popsat jako bezkontaktní akupunkturu. Existenci orgánových drah neboli meridiánů byla empiricky prokázána pomocí četných biofyzikálních různých experimentů. Pomocí elektrického měření odporu kůže na akupunkturních bodech byly také zjištěny rezonanční frekvence jednotlivých meridiánů. Pomocí těchto frekvencí lze provádět bio-elektromagnetickou frekvenční modulaci a harmonizaci orgánových drah.